Vogels logo

Peter van Haastrecht

Foto door Peter van Haastrecht

Al van kinds af aan heb ik rond gehuppeld met een fotograferende vader achter mij aan. Mijn eerste camera kreeg ik dan ook voor mijn verjaardag; een Canon rebel 300 met kitlens. Veel deed ik er nog niet mee, want het ontwikkelen van die rolletjes was een heel gedoe.

Met het aanbreken van het digitale tijdperk had ik dan ook vrij snel een Casio compact camera gekocht. Een prima cameraatje voor alledag, op feestjes en in de kroeg, maar minder geschikt om 'professionele' natuurfoto's mee te maken. Rond 2005 ben ik overgestapt naar het echte werk, Canon 350D. Heel wat plaatjes mee geschoten. Mijn eerste upgrade was naar de Canon 40D en nu fotografeer ik al een aantal jaren fullframe met de Canon 5D mark II.

In 2013 ontdekte ik dat er zoiets als een foto club bestaat en ben ik gaan kijken bij Fotoclub Iris in Woerden. Wat is dat een goeie ontdekking geweest! Samen over fotografie praten en ook samen gaan fotograferen. Daar ben ik nog steeds veel aan het leren. Via de fotobond heb ik mijn eerste mentoraat gevolgd; onder begeleiding van Diana Bokje heb ik mij verdiept in straatfotografie. Een deel van de foto's van dat mentoraat staan ook hier op de website onder "Series": "Straatfotografie" en "De letters van Utrecht". In het najaar van 2016 ga ik bij Diana de masterclass documentaire fotografie doen. Ik zal jullie via deze site op de hoogte proberen te houden van mijn ontwikkelingen.

Interessante links:
Diana Bokje: www.bokje.com
Fotoclub Iris Woerden: www.fotoclubiris.eu
Nationale fotobond: www.fotobond.nl